Esti tűzoltás Vereben

2018. február 10.
Esti tűzoltás Vereben

Könnyen lehetséges, hogy a riasztógépünk szombatra van beállítva egyesületünknél, mert egy hét elteltével ismét szombat este kaptuk a riasztást egy a körzetünkhöz tartozó Vereb községi tűzhöz. Ez az állítás persze csak fikció, de a riasztás valódi volt.

A Fő utca egyik házához kaptuk a riasztást, azzal a kiegészítéssel, hogy az egész tető ég. A riasztási fokhoz mérten indultunk két fecskendővel, mert a baj nagynak látszott a bejelentés aszerint. A helyszínen kiderült, hogy szó sincs tetőtűzről, a ház melletti melléképületben csaptak fel a lángok. A melléképületben lévő kazánba gyújtottak be, majd a tulajdonos elment a szomszédba. Mire visszaérkezett, már égett a padlásra felvezető létra egy része és az épületben tárolt anyagok. A tulajdonos elkezdte oltani, de nem tudott a parázzsal megbirkózni és a kisebb lángokkal sem, ezért, ha késve is, de értesítette a tűzoltókat. A helyszínen a pázmándi önkéntesek kezdték meg az oltást és a kármentést, majd a székesfehérvári hivatásosok is a helyszínre érkeztek. A tűzoltás vezetője mentőt kért a helyszínre. Kiderült, hogy nem is hiába, mert a 41 éves férfi, aki megkezdte az oltást, az előzetes mentőorvosi megállapítás szerint enyhe füstmérgezést kaphatott. A mentők a székesfehérvári kórházba vitték. A tüzet és az izzó parazsakat a tűzoltók lokalizálták, a tűz nem terjedt tovább a szomszédos lakóépületre.

disz101 disz084 disz094 disz090 disz01 disz086 disz113 disz125 disz115 disz160 disz134 disz165 disz139 disz179 disz184 disz204 disz200

Megosztás

Link:

Látható még:
Feol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.