Minősítő Gyakorlat 2023

2023-04-21

Fejér Önkéntes Mentőszervezet tagjaként nyolc járás önkéntes mentőcsoportja április 21-én és 22-én Lajoskomáromban Nemzeti minősítő Gyakorlaton vettek részt, mivel lejárt a minősítés. A gyakorlaton polgárőrök, önkéntes tűzoltó egyesületek, máltai szeretet szolgálat, vöröskereszt, és más civil szervezetek vettek részt. A gyakorlat célja a különböző elemi csapások ( Viharkárok elhárítását, eltűntek felkutatását és mentését, erdőtűz oltását, homokzsákkal gát építés,stb ) elhárítása.

1%

2023-02-15

Köszönjük, ha idén az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmándra adja az szja 1%-t, amit ezúton is köszönünk: 18487631-1-07

Balesetek reggele az M7 autópályán

2023-01-31

Több kilométeres közlekedési dugó okozott fennakadást a kora reggeli órákban, 7 óarkor, az M7 autópályán, Budapest irányában a 34-es kilométerszelvényben.

Frontális baleset Pázmánd határában

2023-01-25

Frontálisan ütközött két személyautó Pázmánd határában a 8117-es út négyes kilométerénél. A csaknem egy óra hosszat tartó mentésnél az utat mindkét irányban teljes szélességében lezárták a rendőrök.

Pázmándi darázskommandó Nyéken

2022-10-01

Nemcsak a pázmándi önkéntes tűzoltóknak volt különleges a csaknem 3 focilabda nagyságú darázsfészek Kápolnásnyéken, hanem az óvoda gyermekeinek is. Nekik Kocsisné, Dőri Julianna az óvoda helyettes vezetője, óvónő mutatta meg a nem hétköznapi természeti csodát a telefonján, amivel videót készített, és amit a kicsinyek többször is megnéztek. Ezen a rovarok félelmetes zümmögését is hűen hallhatták.

Lángoló büfé Pázmándon

2022-09-18

Több, mint tíz tűzoltója dolgozott az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmánd tűzoltói közül annak az épülettűznek a megfékezésén, amely délelőtt keletkezett Pázmándon, a Gesztenye fasorban. A székesfehérvári hivatásosokkal sikerült lokalizálniuk az igen veszélyesen terjedő lángokat.

Nyéki „tűzőrzés”

2022-09-17

Ezen a napon, a kápolnásnyéki Vörösmarty ünnepen, ahova „tüzet őrizni” hívtak bennünket, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmánd tűzoltóit, nemcsak a gyermekek örülhettek a felvonulásunknak, a Steyr járművünknek, és annak felszerelélseinek, hanem a felnőttek is némi csodálattal élvezték a lehetőséget.

Életmentő kiscica

2022-09-14

Ha nem is a szó szoros értelmében, de lehet, hogy egy kisgyermek vagy egy arrajáró felnőttet mentett meg a sérüléstől egy kiscica Pázmándon, a Széchenyi utca végén, amikor egy, a közelmúltban lebontott házának, annak elhanyagolt telkén, a földdel egyenlő színtű nyílással, mély kútba esett.

Vizsga felsőfokon

2022-09-09

Folyamatos gyakorlás, tanulás, továbbképzés. Némi túlzással elmondható, hogy soha nincs megállás az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmándnál. Valamennyi taguk részt vesz az önképzéseken is, amikor előadókat, mestereket, szakembereket hívnak meg egy-egy megbeszélésre.

Vizsga előtti gyakorlásunk

2022-09-07

Folyamatos gyakorlás, tanulás, továbbképzés. Némi túlzással elmondható, hogy soha nincs megállás az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmándnál. Valamennyi taguk részt vesz az önképzéseken is, amikor előadókat, mestereket, szakembereket hívnak meg egy-egy megbeszélésre.

Sziréna és kékfény „ajándékba”

2022-08-26

Különleges, nem hétköznapi riasztásra indult az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmánd öt tűzoltója. Gyakorlatilag saját magukat riasztották a rendkívüli esethez, Székesfehérvárra, a Kertész csárdához, ahol nem kis meglepetést szereztek az egyesület egyik vonulós tagjának, Erdő Zoltánnak és újdonsült nejének, Tóth Adriennek.

Szalagkorlátba csúszott

2022-08-20

Az esős és néha viharos időjárás az autópályán közlekedőkre is veszélyt jelentett a hétvégén. Sajnos volt olyan gépkocsivezető, aki vagy vagányságból, vagy a veszélyhelyzetének tudatlansága miatt nem törődött az időjárás okozta közlekedési változással.

Ütközés után borult, majd kerekeire állt

2022-08-14

Többször is megpördült a tengelye körül az egyik gépjármű Kápolnásnyéknél, amelynek vezetője egy szabálytalan előzést nem tudott befejezni és csaknem frontálisan ütközött egy Daciával az M7-es autópályáról letérve, a Kápolnásnyék felé vezető úton történt balesetnél.

Borult a román Seat

2022-08-05

Némi kétséget hagy maga után a gépkocsivezető megállapítása, hogy egy háromsávos autópályán, az éjjel kellős közepén, azért „vitte” árokba több személlyel az autóját, mert egy motoros vágott elé, és ki akarta kerülni az ütközést. Ha így is van, a motoros állítólag ”meglépett”, de a Seat négy utasával az M7-es autópálya Budapest felé vezető szakaszán a 39 és a 40-es kilométernél a fák közé csapódott. Az olvasó fantáziájára bízzuk a valóságot, amely valószínű, soha nem derül ki.

Celjei képeskönyv

2022-07-25

Eleddig még nem közölt fotókat adunk a honlapunkat olvasók táborának.

Füsttenger az autópályán

2022-07-25

Több száz méteren hatalmas, sűrű füstben araszolt Budapest felé a kocsisor, mert lángra kapott az M7-es autópályán az oldalfal száraz növényzete Kápolnásnyék közelében. A lánggal égését már a riasztáskor a falujukból látták a pázmándi önkéntes tűzoltók, így nagyjából be tudták határolni a tűz helyét.

Ott voltunk a tűzoltó olimpián

2022-07-23

Celjében, Szlovéniában volt idén a Nemzetközi Tűzoltó Verseny, amelyen Magyarországot a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület ifjúsági lányraja, és az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmánd ifjúsági fiúcsapata képviselte.

Rajtoltunk az olimpiára

2022-07-17

Fiúk és lányok megtették, - szó szerint - az első lépéseket, a győzelem felé. Elérkezett az idő, útnak indultak. Ifjúsági versenycsapataink 2022. július 17-e és július 24-e között részt vesznek Szlovéniában, a 23. Nemzetközi Ifjúsági Tűzoltó Olimpián.

Ahogy arról korábban beszámoltunk ifjúsági fiúcsapatunk az országos tűzoltóversenyt megnyerve vehet részt ezen a megmérettetésen. Lánycsapatunk az országos versenyen második lett a vértessomlói lányok mögött, de harmadik magyar ifjúsági csapatként ott lehet a tűzoltó olimpián.

Ehhez a részvételhez nevezési díjat kellett fizetni. Nagyon sokan támogatták a lányok részvételét, amelyet az ÖTE nagyon köszön.

Főpróba a tűzoltó olimpia előtt

2022-07-10

Némi túlzással az egész Pázmánd lakosságát megmozgatta az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmánd és a vértessomlói önkéntes tűzoltók olimpia előtti főpróbája.

Mentés az életért

2022-06-28

Sokadszorra vagyok itt köztetek, de az újraélesztést nem lehet elégszer átismételni! – kezdte az oktatást az önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmánd tűzoltóinak Pápai Imre, mentőtiszt, az egyesület szertárában.

Tánc az olimpiáig

2022-06-26

Rövidesen elérkezik az indulás ideje a szlovákiai Celjébe, az Önkéntes Tűzoltóság Pázmánd és a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltóság fiatal lányainak.

Közgyűlés 2022

2022-06-17

Megtartottuk a tavalyi, 2021-es év közgyűlését a szertárunkban. A szakágak irányítói, felelősei beszámoltak a 2021-es év teljesítéséről, eseményeiről.

Családi- és gyermeknap a pázmándi óvodában

2022-05-31

Hatalmas népünnepélyt rendeztek a pázmándi Pitypang óvoda gyermekeinek és szüleinek az intézmény dolgozói. A családi délutánt összevonták a gyermeknappal, így a nagymamák, a nagypapák, a testvérek, a szülők, leendő óvodások, és a falu apraja-nagyja is élvezhette a szép napsütésben az élményeket, programokat.

Megyei tűzoltóversenyen voltunk

2022-05-28

Ebben az évben a Fejér megyei Válon tartották meg a hagyományos tűzoltóversenyt több csapat részvételével. Az ifjúsági lány kategóriában csapatunk lány raja első helyezést ért el.

Új tűzoltóruha a pázmándi önkénteseknek

2022-05-25

Több, mint fél évvel ezelőtt Kápolnásnyék polgármestere, Podhorszki István jutalomban részesült. Akkor ezt az összeget önzetlenül, három civil szervezetnek ajánlotta fel. Köztük volt az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmánd is.

Újabb Gróf Széchenyi díj egyesületünkben

2022-05-24

A Magyar Tűzoltó Szövetség, az Országos Tűzoltó Nap alkalmából, Lakitelken, a Népfőiskola Alapítvány Kölcsey termében ünnepséget szervezett, amelyen Dobson Tibor tű. vezérőrnagy, a MTSZ elnöke, a Magyar Tűzoltó Szövetség szakmai és társadalmi céljai támogatása érdekében kifejtett munkáért Gróf Széchenyi Ödön emlékérem, és Gróf Széchenyi Ödön emlékplakett, és Szent Flórián emlékérem elismeréseket adott át.

Pázmándi papi áldás a fiatal tűzoltóknak

2022-05-08

Különleges esemény helyszíne volt Pázmándon a római katolikus templom. A pap a délelőtti misén megáldotta és sok sikert kívánt a tavalyi évben, Tatán, az országos tűzoltóversenyen első díjat nyert fiatal fiú önkéntes tűzoltóknak.

Flóriánnap

2022-05-06

Flórián napi megemlékezést tartottunk a tűzoltók védőszentjének ünnepén.

Látogatás

2022-05-06

Flórián napi megemlékezésünk után meglátogattuk a gyógyulófélben lévő tűzoltó kollégánkat id. Lőrincz Lászlót.

Rendészeti nap Gárdonyban

2022-04-12

Fejér megye több településén tartottak rendészeti napot. Gárdony város önkormányzata mögötti parkos területen a rendőrök több mint 200 diák részvételével, társszervek és civil szervezetek közreműködésével, látványos bemutatókkal, színvonalas előadásokkal tarkított, ünnepnapot szerveztek.

Kanapéval ütközött

2022-03-26

Leírni is kissé komikus, de a történet valós. Késő este az M7-es autópályán Budapest irányába a 42 kilométerszelvényben, a pázmándi lehajtónál egy Mazda, három utasával, és egyikük Bendegúz kutyájával kanapéval ütközött a belső sávban.

Két elismeréssel gyarapodott az ÖTE Pázmánd

2022-03-25

Nyári János oklevelet kapott a tűzvédelem érdekében nyújtott eredményes munkájának elismeréséül. E mellett tárgyjutalomban is részesült. Domak András díszoklevéllel vett át a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség újjáalakulásának 30. évfordulója alkalmából.

Tűzoltó disznónk

2022-03-19

Két éves Covid szünetünk után, ismét elérkezettnek láttuk az időt, hogy az immáron több éves hagyományunkat folytassuk a szertárunk területén.

A macska se sérült…

2022-03-12

A macska is megúszta a „szabálytalan” átkelést a 7-es út és Kápolnásnyéket összekötő hídon, amikor egy Skoda gépkocsi vezetője, amely hazafelé, Gárdonyba tartott, két gyermekével és édesapjukkal, egy hirtelen fékezéssel mentette meg az állat életét a késő esti órákban.

Ittasan döntött oszlopot

2022-03-05

Több, mint egy tucat egyenruhást – rendőrt, tűzoltót, mentőst, polgári védelmist, útfelügyeleti dolgozót „mozgósított” Pázmándon egy gépkocsivezető, aki nagy sebességgel kanyarodott a főútra az egyik mellékutcából.

Fenyő a házon

2022-01-30

Több, mint kétórányi munkát adott az esti heves, viharos szélben egy hatalmas kidőlt fenyő.

Avar égett

2022-01-30

A heves viharos szeles időjárás adott a késő esti órákban nekünk munkát.

Ág akadály

2022-01-30

A viharban több helyre kellett vonulnunk ezen a napon.

Közgyűlésünk

2021-12-17

Betartva a covid időben előírt szabályokat tartottuk meg éves közgyűlésünket a szertárunkban.

Árokban és bokron fennakadva..

2021-12-17

A különleges, rendkívüli covid helyzethez igazodva tartottuk meg az éves közgyűlésünket a szertárunkban. A találkozó végéhez közeledve, a fehér asztalhoz már nem jutottunk el, mert egy balesethez való riasztás szakította meg a közös estét.

Tűzoltó Mikulás Pázmándon

2021-12-04

A tűzoltó Mikulás a vírus terjedése ellenére sem hagyta cserben az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmánd tűzoltó gyermekeit.

Fenyőfát állítottunk

2021-11-28

A falu, Pázmánd karácsonyfáját állították fel az önkéntes tűzoltók az egyik este.

Tűzoltó óvodások

2021-11-19

Különleges vágyaikat váltották valóra Pázmándon, a Pitypang óvoda nebulóinak a középső csoport pedagógusai.

Darazsak a tetőben

2021-11-14

A kéményseprőket is megszégyenítő magabiztonsággal és szakmai tudással irtottunk darazsakat a sportcsarnokunk rejtett zúgaiból.

Életmentő műszer Pázmándon

2021-11-05

A közeli napokban sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet a fűtéssel összefüggő tűzesetek, és szén-monoxid-mérgezések megelőzésére a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság.

Szalagkorlátnak ütközött személyautó-hatalmas dugó az M7-en

2021-10-31

A baleset nem volt tragikus, nem volta halálos, mégis hat-hét kilométeres közlekedési dugót okozott egy Opel vezetője az M7-es autópálya 41-es kilométerében, a pázmándi felhajtónál, Budapest irányában.

Különleges ünnepet tartottunk szertárunkban.

2021-10-29

Az önállóan beavatkozó brigádunk valamennyi tagja gyűlt össze egy fontos megbeszélésre.

Darázsháború a szőlőhegyen

2021-10-18

Egy különleges fotót láthat az olvasó. Azért, hogy ne kelljen sokáig találgatnia, leírjuk, hogy amit lát, az egy hatalmas darázsfészek. Ezzel kellett megbírkózniuk a pázmándi önkéntes tűzoltóknak, hogy a mérges rovarok ne lepjék el a házat, és annak lakóit is hagyják élni.

Három utassal borult

2021-10-17

A veszprémi állatkertből igyekezett haza az az édesapa, aki két kisgyermekével borult árokba, Kápolnásnyéken, a 7-es főút belterületi szakaszán, a Tábor utca közelében, a felüljáró alatt.

Elismerések az egyesületünkben

2021-10-09

Ezúttal a Parlamentben, az ország házában vehette át elismerését egyesületünk két tagja: Domakné, Józsa Zsuzsanna és Füzesi Csaba.

Építkeztünk

2021-10-02

Egész napos hétvégi munkával bővítettük most a szerárunk alapterületét.

Vida Pál díjat kapott egyesületünk elnöke

2021-09-30

Eggyel többre szaporodott az egyesületünkben azok száma, akik Vida Pál emlékgyűrűt kaptak a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetségtől. A legutóbbi ünnepségen, ahol Ambrus Sándor az egyesületünk elnöke is megkapta a díjat megemlékeztek a névadóról is, aki hosszú időn át munkálkodott az önkéntes tűzoltóság érdekében.

Bábszínház a pázmándi tűzoltóságon

2021-09-05

Joggal mondhatjuk, hogy soha ennyi apró és idősebb kisgyermeket nem látott Pázmándon még az önkéntes tűzoltók szertára azon a napon, amikor az Éliás Tóbiás Bábtársulat Biró Brigitta és társa, Csikós Andrea előadásában színre vitte Ambrus Sándor az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmánd elnökének ötletét.

IX Hagyományos Országos Tűzoltóverseny

2021-09-03

Díjakat nyertek és a jövő évi nemzetközi olimpiára is elnyerték a részvételt a pázmándi tűzoltók, a hétvégén, Tatán tartott IX. Országos Hagyományos és a X. Országos Ifjúsági Tűzoltóversenyen.

Mozgalmas hétvége

2021-08-28

Ugyancsak mozgalmas volt ismét az egyik szombati hétvégénk. A nyugodtnak indult szombaton rövid idő alatt két riasztás is érkezett. Mindkettő a zsúfolt M7-es autópályára szólt.

Önkéntes tűzoltók vizsgája Pázmándon

2021-08-27

A Belorus, szovjet bálázógép elég öreg volt már ahhoz, hogy ne működjön rajta minden tökéletesen. Ki is gyulladt, rajta a szalmabálával. A volán mögött egy kisgyermek játszadozott, ezért ő is veszélybe került a veszélyes lángok gyors terjedése miatt. Ekkor futott be a riasztás az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmándhoz, ahonnan a az önkéntesek azonnal indultak. A legelső feladat az életmentés volt, ennek érdekében a tűzoltás vezetője életmentő rajt szervezett, akik rövid időn belül „kimentették” a kisfiút. Az olvasó ne riadjon, mert a rendkívüli esemény egy vizsgamunka volt,.

Versenyben leszünk!...

2021-08-26

A Magyar Tűzoltó Szövetség idén is megszervezi a Komárom-Esztergom Megyei Tűzoltó Szövetséggel közösen a 2021. évi X. Országos Ifjúsági és a IX. Országos Hagyományos Tűzoltóversenyt szeptember 4-5-én a Tatai Olimpiai Központban.

Vasúti baleset

2021-08-18

A késő esti órákban kaptuk a riasztást Tárnok és Kápolnásnyék közé, ahol vasúti baleset történt. A vasúti töltés mellett kellett több száz métert haladni, ott, ahol a személygépkocsik tengelyéig ért a sártenger.

Vihar és fakidőlések

2021-08-16

Az egész napos kánikulai időjárás után estére hatalmas zápor zúdult Pázmándra és a környékére.

Nótaköri vendégség a pázmándi tűzoltóknál

2021-07-30

Elérkezett a várva várt idő az együtt nótázásra, és a kényszerű, a járvány miatti kihagyás után, ismét összeállt a már közismert Tót-Pázmándi Nótakör és a zenészcsapata: Kolonics Attila nagybőgővel, Nyárai István és Kőszegi József, tangóharmonikával, valamint Glótz Vendel a hegedűjével.

Villámtól égett le egy családi ház

2021-07-18

Vasárnap a déli órákban pusztító erejű zápor száguldott végig Fejér megye több településén a déli órákban. Ennek kíséretében hatalmas mennydörgésben egy villám csapott a kápolnásnyéki Szép Ilonka utca egyik lakóházába.

Tábor tűzoltókkal gyermekeknek

2021-07-06

Tizenkettedik alkalommal húzták fel a tűzoltótábor zászlóját Pázmándon, az igen igényesen kiépített szertár területén, a teraszon, ahol idén csaknem ötven kis nebuló indult egyhetes tűzoltó kalandjára a táborban Lőrincz Kati, Domak Zsuzsa, Pintér Noémi, Füzesi Andrea, és Takács Kati felnőttek kíséretében.

Nyékfalvak találkozója a szlovákiai Nyékvárkonyban

2021-07-05

Nyékfalvak találkozóját rendezték meg a szlovákiai Nyékvárkony nagyközségben. A helyi önkormányzat szervezésében – ahogy Fazekas István helyi polgármester tájékoztatta a feol.hu –t a hat nációt felsorakoztató találkozóra hívták meg a horvátokat, szlovákokat, magyarokat, románokat, szlovéneket, cseheket, akik részt vettek a többnapos falunapon.

Ünnepeltünk a tűzoltók napján

2021-05-05

Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napján megemlékezést tartottunk szertárunknál. A Himnusz hangjaira, tisztelegve koszorút helyeztünk az emléktáblánál, majd Ambrus Sándor az egyesületünk elnöke néhány mondatban beszélt az elmúlt évről és a feladatainkról. Köszöntötte két tagunkat, akik elismerést kaptak. Az ünnepség fehér asztal mellett ért véget. (A hírt róluk, elismerésükről egy másik blokkban írjuk.)

Tagjaink elismerése a Tűzoltónap alkalmából

2021-05-05

Tagjaink, Lukács Sándor és Pintér Nándor elismerése a Tűzoltónap alkalmából.

Esti avartűz

2021-03-27

Bizonyára a covid is közrejátszott abban, régen nem volt riasztásunk semmilyen káresethez. Bizonyára ez a szünet tartott volna még tovább, de este 10 óra előtt riasztást kaptunk.

Emlékezünk id. Domak Andrásra

2021-03-07

Idén, 2021. februárban lett volna 100 éves Domak András, aki 50 évig volt az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmánd parancsnoka. Azóta a családban maradt ez a beosztás, mert ma fia, Domak Tibor, szintén parancsnokként „viszi” az egyesületünket.

Születésnap a pázmándi önkéntes tűzoltókkal

2021-02-21

Boldogság, öröm, szórakozás, vidámság. Ezt a négyet vitték a pázmándi önkéntes tűzoltók Kápolnásnyékre, Filippóhoz, amikor negyedik születésnapján meglepték a Steyr tűzoltó fecskendőjükkel. A kisfiú tágranyílt szemekkel csodálkozott a számára is hatalmas váratlan meglepetésre.

Írás rólunk a Kataszrófavédelem magazinjában

2021-02-17

A Kataszrófavédelem február havi online magazinjában jelent meg az írás rólunk, - nem kevés fotóval - az elismerésünk alkalmával.

Árokba borult a Golf

2021-01-11

Több tűzoltójárművet is riasztottak a kápolnásnyéki balesethez, mert a jelzés szerint beszorult sérültet is jelentettek.

2021 Köszöntő

2021-01-10

Az év végen számtalan karácsonyi- és újévi üdvözlőlapot adtunk postára, illetve személyesen kézbesítettünk a barátainknak, ismerőseinknek, üzletfeleinknek.

2020 Visszatekintő

2021-01-05

Egy éven, 365 napon vagyunk túl, elmúlt a 2020-as év.

Karácsonyi sisakok

2020-12-10

Heros titán tűzoltó sisakok kerültek meglepetésként egyesületünk ünnepi karácsonyfája alá.

Tűzoltó Mikulás

2020-12-05

Ezúttal nem a megszokott ritus szerint érkezett a Mikulás a szertárunkba.

Hajnali tűz Pázmándon

2020-10-27

Hangos kiáltásra ébredt ma reggel hat óra körül, Pázmándon, a Szabadság utcában egy nyolcadikos kislány.

Égig érő lángok az éjszakában

2020-10-19

A közelmúltban számolt be lapunk a pázmándi önkéntes tűzoltók gyakorlatáról, amelyben két személyautó ütközött. A baleset után ezekből „mentettek ki” négy személyt a tűzoltók.

Szélvihar után

2020-10-03

Erős szélvihar tarolta a fák ágait a Szőlőhegyen. Az ágak repdestek szanaszét, több helyen kisebb kárt okozva a hétvégi házakban is.

Baleseti mentés a falu közepén

2020-09-26

Három kisgyermeket és egy felnőttet mentettek a hétvégén a pázmándi önkéntes tűzoltók egy nagy balesetnél, ahol az egyik személyautó motortere füstölt.

Kápolnásnyék, Szent Gellért tér

2020-09-01

Éjjel háromnegyed egykor riasztották az önkéntes tűzoltóinkat Kápolnásnyékre, a Szent Gellért térre, ahol a villám belecsapott egy kéménybe. A kémény ledőlt, és összetörte a tető egy részét.

Tűzoltóautó kukoricásban

2020-08-29

Csaknem ellepte a pázmándi önkéntes tűzoltók Steyr autóját a napraforgótábla, amikor más út nem lévén, csak a táblán keresztül jutottak el a csaknem 200 négyzetméternyi égő, füstölgő avartűzhöz Pettend határába a szombati hétvégén.

Veszélyes méheket irtottunk

2020-08-27

Verebre vonultunk, hogy az immár „megszokott” darázs- és méhinvázióban segítsünk a veszélyes rovarok elleni támadásban.

1%-os személyi jövedelemadó 2020

2020-08-23

Tájékoztatjuk minden olvasónkat, hogy a befolyt 1%-os személyi jövedelemadó összege ebben az évben: 235.000 Ft.

Hat sérült a négyes karambolban

2020-07-24

Súlyos baleset egyik hétvégén, délután az M7-es autópálya lehajtójánál, Kápolnásnyék és Pázmánd közötti úton. Négy gépkocsi ütközött, hat sérültet láttak el a mentők.

Közgyűlésünk volt (2020)

2020-07-03

A vírus szorításából kiengedve megtarthattuk a 2019-es éves beszámoló közgyűlésünket. A hétvégén számoltak be a vezetőségi tagok és a felelősök az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmánd tavalyi programjairól, eseményeiről, gazdasági tevékenységeiről.

„Tetőtűz” másodszor

2020-06-13

A szemünknek is alig akartunk hinni, amikor elolvastuk a riasztás helyszínét, amely Kápolnányékre szólt a Fő utca 20. szám alá.

Trianoni emlékezés

2020-06-10

Ismét Pázmándra látogattak a - szlovákiai tűzoltó kapcsolatunk, - Felvidékről, a Nyékvárkonyi Tűzoltó Testület képviselői. Érkezésükkel köszönetüket fejezték ki a polgármesternek, mert dr. Reichenbach Mónika a 100 éve történt trianoni békeszerződés alkalmából filmet készítettett.

Fények

2020-05-24

Igaz, a nyári időszak késő estig enged a fénynek, sokáig van világos, de a riasztások utáni vonulásunk sokszor nyúlik az éjszakába, a késő estébe, amikor már ránk esteledik és kellenek a fények a mentéshez, az oltáshoz.

Szertárunk 10 évvel

2020-05-11

Kikerestünk az archivumból olyan eseményt, amely napra pontosan ugyan ezen a napon történt egyesületünkben. Találat volt!

Egyesületünk és Szent Flórián

2020-05-04

Az egyik legfélelmetesebb elemi erőtől, a tűztől való rettegés keltette életre Flóriánnak, az "Isten tűzoltójának” alakját. A tűzoltók számára Flórián a tűzoltó munka lényegét testesíti meg: az állhatatosságot, becsületet, embertársaik megsegítését. Flórián tisztelete elsősorban Ausztriában és a környező országokban, így természetesen Magyarországon is virágzik a késő középkor óta. Szent Ágota őrhelyére állítva tűz és árvíz ellen hívták segítségül. A legenda szerint már gyermekkorában megmentett egy égő házat az elhamvadástól.

Visszatekintő

2020-04-27

Kevesebb esemény, kevesebb riasztás, kevesebb vonulás, kevesebb tennivaló.

Autópályán, bokrok között a Ford

2020-04-19

Az M7-es autópályán a Balaton felé haladt egy Ford, amikor eddig ismeretlen okból a korlátokkal elzárt füves területre zuhant.

Mozdonytűz Kápolnásnyéken

2020-04-15

Személyszállító vonat mozdonyánál keletkezett tűz kora reggel a kápolnásnyéki vasútállomáson. Nem ért célba a menetrendszerinti időben a személyszállító vonat, mert a szerelvényt húzó villanymozdonyán tűz keletezett.

Közterületeket fertőtlenítettek Pázmándon

2020-04-12

Különleges feladatra vállalkoztak az Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. A korona vírus támadása alatt megkezdték a közösségi helyiségek és a közterületek fertőtlenítését.

Nyékvárkonyi látogatás

2020-02-22

A szlovákiai Nyékvárkonyba, a dunaszerdahelyi járásba - testvérszervezetünkhöz - kaptunk meghívást február végén. Az ottani önkéntes tűzoltó egyesület tartotta évzáró közgyűlését, amelyen mi is részt vettünk, kétnapos látogatáson.

Balesetnél az M7-en

2020-02-05

Csaknem egy kilométeres kocsisor torlódott fel az M7 autópálya Siófok felé vezető oldalán, a 43-as kilométerszelvényben, délután, amikor egy Hyundai vezetője, előzés után elveszette uralmát a gépkocsija felett.

Favágó vasárnap

2020-02-02

Kihasználva az igen kedvező időjárást, csaknem bepótoltuk a favágás listán az elmaradást. Régi, elkorhadt, beteg veszélyesen dűlő fákat vágtunk ki az utóbbi időben, a falunkban.

Tűzoltó Mikulás a pázmándi szertárunkban

2019-12-06

Menetrendszerűen érkezett Pázmándra, a szertárunkba, ez évben is a Tűzoltó Mikulás.

Kötélpróba

2019-09-21

Valójában nem a köteleket és idegeinket tettük „próbára”, hanem a kötéltudásunkat. Egy-egy káresetnél a kötél a speciális fogásokkal életmentő is lehet.

Tűzoltóink a bodajki tűzoltó toborzón

2019-08-03

Tűzoltó- és toborzónapra volt hivatalos tűzoltó egyesületünk Bodajkra, ahova ellátogattunk.

Hazatértek a svájci tűzoltó olimpia pázmándi versenyzői

2019-07-22

A nemzetközi tűzoltóversenyek és tűzoltó olimpiák történetében Magyarországot először képviselte - egy tavalyi országos verseny győzteseként - az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmánd ifjúsági csapata a svájci Martignyben rendezett megmérettetésen.

Kornél riasztotta a tűzoltókat

2019-07-19

A teljes tető leégéstől mentette meg a házukat Kornél, a tízéves kisfiú Pázmándon, a Rákóczi utcában. Testvéreivel otthon játszott, amikor pattogásra figyeltek fel, de tűzre egyikük sem mert gondolni. A szomszéd barkácsolására gondoltak, ahogy ez máskor is volt már...

Olimpiai rajt Pázmándról

2019-07-13

Elrajtolt Svájcba a IX. Országos Ifjúsági- és a VIII. Országos Hagyományos Tűzoltó Versenyen, Tatán, első helyezést elért ifjúsági fiú- és lánycsapatunk, hogy Martignyben képviselje hazánkat és nem utolsósorban Pázmándot a 22. Nemzetközi Ifjúsági Olimpián.

Évfordulós tűzoltónapunk Pázmándon

2019-06-29

Több hónapos megfeszített, és alaposan előkészített munka után nagysikerű, látványos tűzoltónapot szerveztünk a falunk központjában. A programot ünnepi közgyűlés nyitotta, - amelyen részt vettek az ausztriai Rutzing és a szlovákiai Nyékvárkony önkéntes tűzoltói is, akikkel évek óta tartjuk a kapcsolatot.

Óvodások jártak nálunk

2019-06-12

Húsz óvodás gyermek látogatta meg egyesületünk szertárát és hallgatta meg a tűzoltók életéről szóló „mesét”.

"Tűz” az öltözőben

2019-05-31

Hatalmas lángokkal égett Pázmándon a sportpálya öltözője. A bejelentés szerint ember is van a helyiségben. A riasztásra a pázmándi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik két tűzoltójárművel indultak oltani.

Tűzoltónap a falunk határában

2019-05-12

Kétnapos "tűzoltónapot" is tartottak a pázmándi faluvégén a hegyi étterem területén, ahova ínyes-ízes csalogatóval várták a vendégeket. Gyermekek is érkeztek sokan, de a képek tanúsága szerint a felnőttek is nagyon élvezték a Steyr tűzoltónkkal való ismerkedést és a vízzel való célbalövést. A bátrabbak meg is mászták a járművünket, még magasabbról csodálva a gyönyörű pázmándi panorámát.

Megújult szertárunk

2019-05-01

Több hónapos, megfeszített munka után megújult, átalakult szertárunk, amelyet korszerű technikával is felszereltünk.

Autótüzek éjszakája Kápolnásnyéken

2019-04-22

Rejtélyes tüzek foglalkoztatják a Fejér megyei Kápolnásnyéken, a Bartók utcában lakókat. Először idén, január első napjaiban kapott lángra a 45. számú házsor garázsainak többsége.

Elismerés Lukács Sándor tagunknak

2019-03-14

Bátorságért Érdemjellel tüntették Lukács Sándor székesfehérvári tűzoltót, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pázmánd tagját. Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából egy közúti balesetnél tanúsított kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott, Dr. Pintér Sándor, belügyminiszter, Lukács Sándor tűzoltó törzszászlósnak, a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság különleges szerkezelőjének.

Évzáró közgyűlésünk

2019-03-09

Megtartottuk a 2018-as év értékelését a soros közgyűlésünkön. A gyűlést a teljesen felújított, technikai részekben is megújult, frissen kifestett szertárunkban tartottuk, a fiataljaink részvételével. Meghallgatta a beszámolót, szlovák testvérvárosunk, Nyékvárkony meghívott tűzoltói is, és Pázmánd polgármesteri hivatalának vezetői is.

Defibrillátort kaptak az önkéntes pázmándi tűzoltók

2019-02-23

Példátlan kezdeményezést indított el Fábián Éva, a kápolnásnyéki vastelep tulajdonosának felesége két hónappal ezelőtt. A tűzoltók iránti szeretetének, tiszteletének megnyilvánulásaként elindította a „Defibrillátort a pázmándi önkéntes tűzoltóknak” akcióját.

„Szorult” helyzetből mentették a Volvót

2018-12-16

Az önkéntes tűzoltók Pázmándról érkeztek, a hivatásosok Székesfehérvárról és Budapestről is, daruval, ahhoz a balesethez, amelyik az M7-es autópálya Budapest felé szakaszán történt a 45-ös kilométerszelvényében a MOL kútnál.

Testvérvárosi látogatás

2018-11-17

Szertár avatási meghívásnak tettünk eleget testvérvárosunkban a szlovákiai Nyékvárkonyban.

Szertárunkat rendeztük

2018-10-21

Hosszabb, nagyobb munkába kezdtünk. Átalakítjuk szertárunkat.

Fellökte a munkagépet

2018-10-19

Hatalmas erő kellett ahhoz, hogy egy markológépet fellökjön az Alfa Rómeó személygépkocsi. Tapolcáról igyekezett az Alfa két utasa Budapestre, a Velencét Kápolnásnyékkel összekötő úton, amikor belerohant az előtte haladó markológép hátuljába

Helyismereti látogatás

2018-10-12

Ellátogattunk a körzetünkbe tartozó, az M7-es autópálya melletti Vaderstad mezőgazdasági gépértékesítő telepre...

Méhek támadása

2018-09-25

Rövid idő alatt a második méhtámadásra indultunk , ezúttal egy verebi családi házba, a Kossuth utcába.

Tűzoltó önkéntesek Rutzingban

2018-09-03

A pázmándi önkénteseink ezúttal egy, az osztrák autópályán történt balesethez vonultak rutzingi, osztrák barátaikkal. A magyarok az ausztriai, testvér-tűzoltóiknál voltak vendégségben, amikor az eset történt, így természetes, hogy velük vonultak menteni.

Pázmándi „darázsbrigád”

2018-08-27

Pázmándot is „megszállták” a lódarazsak. Az önkéntes tűzoltóinknál ezért egy külön brigád alakult a veszélyes rovarok irtására. Vagyócki Zsoltot, Pálinkás Pétert, ifj. Lőrincz Lászlót, és Domak Tibort, most a Határ utcába riasztották Orbán Erika házához.

Kényszerű éjszakai favágás

2018-08-24

Este nyolc órakor riasztották a pázmándi önkéntes tűzoltókat, mert a közeli Csekésben egy fa veszélyesen megdőlt és félő volt, hogy a villanyvezetékre zuhan. Teri néni hívta a tűzoltókat, ők az önkénteseknek továbbították a bejelentést.

Megemlékezés a Műszaki Egyetem tűztragédiájánál

2018-08-08

A műegyetemi lőtértűz egy tragédiával végződő tűzeset volt 2006-ban, Budapesten, amikor augusztus 8-án este 21 óra után kigyulladt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem központi épületének (az úgynevezett K épület) mínusz második szintjén található lőtér. A tűz oltásában a helyszínen 130 tűzoltó vett részt, a mentési munkálatok közben három tűzoltó életét vesztette, hét tűzoltó füstmérgezést szenvedett.

Darazsak támadása

2018-08-03

Benne vagyunk a nyárban, a darazsak, a méhek legélénkebb életét élik. Ezek a kis rovarok rendkívül hasznosak, ha a méz értékét nézzük. Irtásukra csak akkor kerülhet sor, ha a raj olyan helyre fészkeli be magát, ahol nem megoldható a befogásuk, és veszélyeztetik az embereket. A darazsak azonban kártékonyak, a lódarazsak a legveszélyesebbek, hiszen méretükből adódóan nagyobb dózisú mérget képesek befecskendezni az emberbe egy szúrással. Ahogy a kolónia növekszik, úgy a fészek is egyre nagyobb lesz. Ilyen hatalmas, kisebb hordónyi fészekkel „szálltunk szembe” a hétvégén mi, a pázmándi önkéntes tűzoltók.

Oszlopba rohant Vereben

2018-07-28

Éjfél után, egy órakor érkezett az sms riasztás az ügyeletben lévő önkéntesen is beavatkozható pázmándi önkéntes tűzoltók telefonjára. Vereben történt a baleset. A riasztás pillanatában nem lehetett tudni, milyen balesetre küldték a beavatkozást igénylő esetet.

Tűzoltótábor 2018

2018-07-02

A X. napközis tűzoltótábort szerveztük meg ebben az évben. Különleges programok színesítették a táborozók napjait.

Minősítő vizsgát tettünk

2018-06-08

A folyamatos önálló beavatkozáshoz minden évben minősítő vizsgát kell tennünk. Valamennyi vonulósunknak egy gyakorlaton kell bizonyságot tenni alkalmasságáról.

Borult

2018-05-28

Kápolnásnyék és Pázmánd között ismeretlen okból borult gépkocsijával egy női vezető.

Közgyűlésünk volt

2018-03-10

A szokásos, és a törvényben is előírt közgyűlésünket tartottuk meg szertárunkban. A vezetőségi tagok felelősei, beszámolójukban ismertették a 2017-es év eseményeit, gazdasági vonatkozású elszámolásait. Néhány beszámolót vetítettképes kísérettel is láthattak a tagok és a meghívott vendégek.