Versenyek

lanyok-diiplomaja logo francia-elismeres01
Manapság kéttípusú verseny kiírással találkozhatunk. Az egyik az úgynevezett 800 l/perces kismotorfecskendő szerelés (keleti típusú), a másik a Nemzetközi Tűzoltó Szövetség által kiírt úgynevezett hagyományos tűzoltóverseny (CTIF) .
A Pázmánd ÖTE csapatai mind a kéttípusú tűzoltó versenyben indít rajokat és mind a két verseny típusban jól is teljesít.
Most már hosszú-hosszú évekre visszamenően amelyik versenyen csapatot indítottunk, ott szinte minden esetben versenyrajaink a dobogós helyek egyikén végeztek. Nem ritkán, sőt túlnyomó többségben a dobogó legfelső fokán foglalják el helyüket.
Egyesületünk szerencsés helyzetbe van, mert sok pázmándi fiatal érdeklődik eziránt a hivatás iránt és örömmel vesznek részt az egyesület gyermek és ifjúsági versenyrajaiban. Emellett a versenyeken indítunk felnőtt és korpontos (senior) csapatokat is.
Távolabbi célként jelöljük meg, hogy esetlegesen az egyesület mellett létrehoznánk a köztestületet is, így önkéntes tűzoltóságként, egy másik dimenzióban, nagyobb állami támogatás segítségével még eredményesebben vehetjük ki részünket térségünk mentő tűzvédelmében és a közeli M7-es autópályán történő esetleges balesetek műszaki mentésében, – ami a legfontosabb – az emberi élet és vagyon védelmében.

Videók a régi 800 l/perces versenyeinkről :

http://www.youtube.com/watch?v=md4lwKzIzRw